Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bricjap
bricjap:

bricjáp,-e mb., edhe si em., me brirë si të cjapit (për dhi).

bricjap:

bricjáp,-i m. sh. -ë(t) 1. zool. larvë e madhe, pa këmbë e me brirthë, që bren drurin. 2. nj. i shquar astrol. një nga dymbëdhjetë yllësitë e zodiakut; shenjë e horoskopit për të lindurit nga 22 dhjetori deri më 20 janar.

Të ngjashme:
brinjas:

brínjas (brínjazi) ndajf. 1. nga ana e brinjëve; anash; tërthorazi: ra brinjas; zvarritem brinjazi. 2. fig. kalimthi; përciptas.