Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bricë
bricë:

bríc/ë,-a f. sh. -a(t) gur stralli.

Të ngjashme:
boricë:

boríc/ë,-a f. sh. -a(t) borë e imët si ngricë; / erë shumë e ftohtë, që sjell borë.

brimë:

brím/ë,-a f. sh. -a(t) vrimë.

brisë:

brís/ë,-a f. mjek., veter. brejë; qimëz.

rricë:

rríc/ë,-a f. sh. -a(t) 1. rreth i vogël që bëhet në një fije të përdredhur ose të qepur diku: rricat e peshqirit; bëhet peri rrica. 2. kryes. sh. kaçurrela: i ka (i bëjnë) flokët rrica. 3. bot. dredhkë (te bimët kacavarëse). 4. fig. shtrëngesë, ngushticë: e bëri nga rrica. 5. si ndajf. bised. ngushtë; keq: e ka rricë; ia bëri rricë ia mblodhi keq, e ngushtoi fort.

briçe:

bríçe mb., edhe si em. f., brikoçe.