Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës briçe
briçe:

bríçe mb., edhe si em. f., brikoçe.

Sinonime / Të përafërta:
brikoçe
Të ngjashme:
birçe:

bírç/e,-ja f. sh. -e(t) bised. 1. përk. djalë i ri; bir. 2. mospërf. djalë i përkëdhelur e dembel; i biri i botës: s’tundet birçja!

bricë:

bríc/ë,-a f. sh. -a(t) gur stralli.

brimë:

brím/ë,-a f. sh. -a(t) vrimë.

brisë:

brís/ë,-a f. mjek., veter. brejë; qimëz.

briket:

brikét,-i m. sh. -a(t) kokërr e vogël, që bëhet me ngjeshje të pluhurit të qymyrit etj.