Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës brezatar
brezatar:

brezatár,-e mb., edhe si em., i një brezi me të tjerë, moshatar: jemi brazatarë.

Sinonime / Të përafërta:
moshatar
Të ngjashme:
frezator:

frezatór,-i m. sh. -ë(t) ai që punon në frezë.

prekatar:

prekatár,-e mb., edhe si em. 1. që di të sillet me të tjerët, me takt. 2. që i bie mirë një vegle muzikore dhe të prek kur e dëgjon.

brezaruar:

brezarúar (i, e) mb. që është me brazare: kodër e brezaruar.

besatar:

besatár,-i m. sh. -ë(t) vjet.1. besëlidhës; besnik. 2. besimtar.

brejtar:

brejtár,-e mb., edhe si em. m., brejtës.