Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës brezar
brezar:

brezár,-i m. sh. -ë(t) 1. brez2-4. 2. dërrasë e ngulur në mur për të varur rrobat.

Të ngjashme:
brezare:

brezár/e,-ja f. sh. -e(t) 1. brez i gjatë toke në faqe mali a kodre, i punuar e i mbjellë zakonisht me pemë. 2. shtresë pllakash shkëmbore tërthor një kodre.

brezor:

brezór,-e mb. që ka breza a shtresa: xeheror brezor (min.).

brezuar:

brezúar (i, e) mb. me braza; me brezare.

bletar:

bletár,-i m. sh. -ë(t) bletërritës.

blozar:

blozár,-i m. sh. -ë(t) dru i mbështetur kryqthi mbi ujqërit e vatrës, ku lidhet vargori.