Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës brezahipthi
brezahipthi:

brezahípthi ndajf. mënyrë të luajturi e fëmijëve, të ndarë në dy grupe, nga të cilët disa mblidhen kokë më kokë, kurse të tjerët mundohen t’u kërcejnë në shpinë.