Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës breshtak
breshtak:

breshták,-e mb. i breshtë.

Të ngjashme:
brishtak:

brishták,-e mb, edhe si em., i brishtë: fëmijë brishtak.

kreshtak:

kreshták,-e mb. që ka trajtën e një kreshte2; që ka kreshta2: vend kreshtak; / që ka kreshtë1: këndes kreshtak.

barishtak:

barishták,-e mb. që ka bar të dendur: vend barishtak.

bresharak:

bresharák,-u m. sh. -ë(t) 1. breshnizë.

breshkan:

breshkán,-i m. sh. -ë(t) 1. zool. mashkulli i breshkës. 2. fig. njeri i mbyllur në guaskën e vet; tinëzar.