Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bresht
bresht:

bresht,-i m. sh. -a(t) thjerrë.

bresht:

bresht kal. dhe jokal., -a (u), -ur ngrij.

Të ngjashme:
breshk:

breshk,-u m. sh. -ë(t) zool. breshkan.

breshtë:

bréshtë (i, e) mb. 1. i ngrirë. 2. fig. i vrazhdë; i egër. 3. fig. i pagdhendur.

kresht:

kresht,-i m. sh. -e(t) bot. pishë e zezë, borigë.

rresht:

rresht,-i m. sh. -a(t) 1. varg njerëzish, kafshësh, sendesh etj. njëri pas tjetrit ose përbri njëri-tjetrit; radhë: rreshtat e kompanisë; rreshtat e bimëve në arë; vë në rresht rreshtoj; hyj (rri, eci) në rresht; dal nga rreshti; mbaj (prish) rreshtin; rreshtat e librit. 2. sh. fig. radhë: rreshtat partizane; në rreshtat e parë në radhët e para. 3. si ndajf. varg: erdhën rresht.