Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës breshnoj
breshnoj:

breshn/ój kal. dhe jokal., -óva, -úar ngrij.

Të ngjashme:
bjeshkoj:

bjeshk/ój jokal., -óva, -úar veroj në bjeshkë; / kal. mbaj e kullot bagëtinë në bjeshkë.

breshëroj:

breshër/ój kal., -óva, -úar qëlloj me breshëri.

breshnis:

breshnís kal., -a, -ur e thërrmoj në kokrriza.

breshniz:

breshníz pavet., -i, -ur bie breshnizë.

brishtoj:

brisht/ój kal., -óva, -úar thërrmoj.