Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës breshniz
breshniz:

breshníz pavet., -i, -ur bie breshnizë.

Të ngjashme:
breshnis:

breshnís kal., -a, -ur e thërrmoj në kokrriza.

breshnizë:

breshníz/ë,-a f. sh. -a(t) 1. breshër i imët. 2. shtrat bore. 3. kokrrizë: breshnizë gjalpi.

breshnim:

breshním,-i m. ngrirje.

breshni:

breshní,-a f. breshër i hollë e i dendur.

breshkëz:

bréshkëz,-a f. sh. -a(t) 1. zool. morr bimësh me guaskë të hollë e pulla-pulla: breshkëza e bardhë; breshkëza e kuqe; breshkëza e zezë; breshkëza dyllore. 2. mjek. gungë e vogël e qelbëzuar në lëkurë a në fyt.