Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës breshnis
breshnis:

breshnís kal., -a, -ur e thërrmoj në kokrriza.

Të ngjashme:
breshniz:

breshníz pavet., -i, -ur bie breshnizë.

breshnim:

breshním,-i m. ngrirje.

breshni:

breshní,-a f. breshër i hollë e i dendur.

breshnizë:

breshníz/ë,-a f. sh. -a(t) 1. breshër i imët. 2. shtrat bore. 3. kokrrizë: breshnizë gjalpi.

breshnoj:

breshn/ój kal. dhe jokal., -óva, -úar ngrij.