Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës breshni
breshni:

breshní,-a f. breshër i hollë e i dendur.

Të ngjashme:
breshnis:

breshnís kal., -a, -ur e thërrmoj në kokrriza.

breshniz:

breshníz pavet., -i, -ur bie breshnizë.

breshnim:

breshním,-i m. ngrirje.

bjeshki:

bjeshkí,-a f. 1. vend në bjeshkë. 2. përpunimi i bulmetit në stanet e bjeshkëve.

breshanë:

breshán/ë,-a f. sh. -a(t) vjet. pushkë me strall e me tytë të gjatë.