Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës breshkore
breshkore:

breshkór/e,-ja f. sh. -e(t) vjet. mburojë e luftëtarit, e madhe dhe e përkulur.

Të ngjashme:
bjeshkor:

bjeshkór,-e mb. që ka bjeshkë; që lidhet me bjeshkën, i bjeshkës; që rritet në bjeshkë: vend bjeshkor.

freskore:

freskór/e,-ja f. sh. -e(t) erashkë, verore; edhe tek. ajrues, ventilator; / pajisje që shërben për të ftohur ajrin.

peshkore:

peshkór/e,-ja f. sh. -e(t) vend i veçantë në det, në liqen etj. ku zihet peshk; pellg i posaçëm për rritjen e peshkut.

bjeshkor:

bjeshkór,-i m. sh. -ë(t) bjeshkatar.

brekore:

brekór/e,-ja f. sh. -e(t) bot. shpargër.