Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës breshkaqen
breshkaqen:

breshkaqén,-i m. sh. -ë(t) njeri me breshkëza.

Të ngjashme:
peshkaqen:

peshkaqén,-i m. sh. -ë(t) 1. zool. peshk grabitqar, me trup të madh, të fuqishëm e të mbuluar me lëkurë të ashpër, me dhëmbë të fortë e të mprehtë: peshkaqen i bardhë. 2. fig. njeri grabitqar e i pamëshirshëm, që sulmon të tjerët dhe i shfrytëzon egërsisht; shfrytëzues.

breshkan:

breshkán,-i m. sh. -ë(t) 1. zool. mashkulli i breshkës. 2. fig. njeri i mbyllur në guaskën e vet; tinëzar.