Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës bresherime
breshërimë:

breshërím/ë,-a f. sh. -a(t) 1. breshnizë. 2. brerimë.

breshërim:

breshërím,-i m. sh. -e(t) veprimi sipas foljeve.

Të ngjashme:
breshëritje:

breshërítj/e,-a f. brerimë.

prushërimë:

prushërím/ë,-a f. kryes. sh. -a(t) puçrra në trup që dalin nga ndonjë sëmundje, nga vapa etj.; vapore.

breshëri:

breshërí,-a f. sh. -(të) 1. të shtëna të menjëhershme me armë. 2. edhe si ndajf., fig. shumicë, breshër: breshëri duartrokitjesh; breshëri fjalësh (të sharash).