Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës breshëroj
breshëroj:

breshër/ój kal., -óva, -úar qëlloj me breshëri.

Të ngjashme:
breshëron:

breshërón pavet. bie breshër.

breshnoj:

breshn/ój kal. dhe jokal., -óva, -úar ngrij.

bredhërij:

bredhërí/j jokal., -ta, -tur 1. bredh shumë: bredhërinte rrugëve. 2. v. III kërcen pas një goditjeje diku: bredhëriti plumbi.

kreshpëroj:

kreshpër/ój kal., -óva, -úar bëj që t’i ngrihen qimet a flokët përpjetë; / tërboj; acaroj3; kërcënoj.

breshërim:

breshërím,-i m. sh. -e(t) veprimi sipas foljeve.