Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës breshërimë
breshërimë:

breshërím/ë,-a f. sh. -a(t) 1. breshnizë. 2. brerimë.

breshërim:

breshërím,-i m. sh. -e(t) veprimi sipas foljeve.

Sinonime / Të përafërta:
breshnizë
brerimë
Të ngjashme:
prushërimë:

prushërím/ë,-a f. kryes. sh. -a(t) puçrra në trup që dalin nga ndonjë sëmundje, nga vapa etj.; vapore.

breshëri:

breshërí,-a f. sh. -(të) 1. të shtëna të menjëhershme me armë. 2. edhe si ndajf., fig. shumicë, breshër: breshëri duartrokitjesh; breshëri fjalësh (të sharash).