Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bresë
bresë:

brés/ë,-a f. sh. -a(t) bot. radhiqe.

Sinonime / Të përafërta:
radhiqe
Të ngjashme:
brejë:

bréj/ë,-a f. 1. gërryerje pak e nga pak, brejtje; vendi a pjesa e brejtur. 2. mjek. gangrenë, qime.

brekë:

brékë(-t) f. sh. 1. veshje e brendshme e hollë, që mbulon trupin nga mesi e poshtë, të mbathura, mbathje: brekë të shkurtra (të gjata); brekë banje. 2. bised. pupla të mëdha në këmbët e disa shpendëve: gjel (pëllumb) me brekë.

breskë:

brésk/ë,-a f. sh. -a(t) kafshë me brez të bardhë në bark.

brevë:

brév/ë,-a f. sh. -a(t) zool. gjarpër i gjatë johelmues, që e mbyt gjahun duke e shtrënguar.

brisë:

brís/ë,-a f. mjek., veter. brejë; qimëz.