Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës brerime
brerimë:

brerím/ë,-aI f. sh. -a(t) 1. shi i madh e i rrëmbyer; / të ftohtë i hidhur me shi e me erë. 2. zhurma e shiut mbi çati a zhurmë tjetër si ajo.

brerimë:

brerím/ë,-aII f. sh. -a(t) shkarëzimë.

Të ngjashme:
brelise:

brelís/e,-ja f. sh. -e(t) zool. qukapik.

brerore:

brerór/e,-ja f. sh. -e(t) kurorë e ndritshme e pikturuar përqark kokave të shenjtorëve në ikona; / rreth i shkëlqyer përqark një sendi të ndritshëm; aureolë: brerorja e Hënës.

perime:

perím/e,-ja f. kryes. sh. -e(t) emërtim i përgjithshëm për bimë barishtore si qepët, spinaqi, domatet, specat, patatet, karotat etj.; zarzavate: perime gjethore perime të cilave u përdoren vetëm gjethet si ushqim; supë me perime.

blerim:

blerím,-i m. 1. veprimi sipas foljes. 2. tërësia e bimëve të blerta që mbulojnë tokën; ngjyra e tyre; blertësi; gjelbërsi: në mes të blerimit.