Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës brerimë
brerimë:

brerím/ë,-aI f. sh. -a(t) 1. shi i madh e i rrëmbyer; / të ftohtë i hidhur me shi e me erë. 2. zhurma e shiut mbi çati a zhurmë tjetër si ajo.

brerimë:

brerím/ë,-aII f. sh. -a(t) shkarëzimë.

Të ngjashme:
blerim:

blerím,-i m. 1. veprimi sipas foljes. 2. tërësia e bimëve të blerta që mbulojnë tokën; ngjyra e tyre; blertësi; gjelbërsi: në mes të blerimit.

brezim:

brezím,-i m. veprimi sipas foljes.

vrerim:

vrerím,-i m. vrerosje.

blerinë:

blerín/ë,-a f. sh. -a(t) vend me blerim; lëndinë.