Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës brengosës
brengosës:

brengósës,-e mb. që të brengos, trishtues: lajm brengosës.

Sinonime / Të përafërta:
trishtues
Të ngjashme:
brengosem:

brengósem vetv. 1. vetv. e brengos: u brengosa kur e pashë ashtu. 2. brengem1.

brengosje:

brengósj/e,-a f. sh. -e(t) veprimi dhe gjendja sipas foljeve: ra në brengosje.

brengosur:

brengósur (i, e) mb. 1. që është brengosur; që shpreh brengë: me zemër të brengosur; vështrim i brengosur. 2. që i kanë dalë bullunga.

brengos:

brengós kal., -a, -ur i shkaktoj brengë dikujt: më brengosi shumë.