Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës brengëmadh
brengëmadh:

brengëmádh,-e mb., edhe si em., bised. që ka një brengë të madhe në shpirt; që të sjell brenga të mëdha.

Të ngjashme:
rëngëmadh:

rëngëmádh,-e mb. i vuajtur; i djegur: nënë rëngëmadhe.