Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës brendior
brendior:

brendiór,-e mb. libr. që lidhet me brendinë, i brendisë; nga brendia.

Të ngjashme:
brendi:

brendí,-a f. përmbajtja e një vepre, e një letre etj.; përmbajtja e një veprimtarie, thelbi i diçkaje; brendësi: brendia e romanit (e mësimit).

rendor:

rendór,-e mb. që tregon vendin në një renditje sipas numrave: numri rendor numri vijues në një listë, në një regjistër etj.; numëror rendor (gjuh.) numëror rreshtor.