Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës brendese
brendëse:

bréndëse(-t) f. sh. përbrendëset.

Sinonime / Të përafërta:
përbrendëset
Të ngjashme:
brendësi:

brendësí,-a f. 1. pjesa e brendshme e diçkaje, e brendshmja, brendësirë: në brendësi të tokës; / thelbi i një çështjeje: e njeh në brendësi. 2. brendi.

brendës:

bréndës,-i m. sh. -(it) 1. pjesa e brendshme e diçkaje, zemër. 2. mbushje me mish të grirë, me djathë etj. midis petëve të byrekut ose me arra të shtypura, me krem etj. midis një ëmbëlsire. 3. njeri i brendshëm.

rendëse:

réndës,-e, -ja f. sh. -e(t).

rëndesë:

rëndés/ë,-a f. sh. -a(t) 1. fiz. forca që tërheq gjithë trupat drejt qendrës së Tokës: ligji i rëndesës. 2. peshë: kam një rëndesë në shpirt (fig.).

brendësirë:

brendësír/ë,-a f. brendësi.