Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës brendësirë
brendësirë:

brendësír/ë,-a f. brendësi.

Sinonime / Të përafërta:
brendësi
Të ngjashme:
dendësirë:

dendësír/ë,-a f. sh. -e(t) 1. dendësi. 2. vend me bimë të dendura: humbi në një dendësirë.

rëndësirë:

rëndësír/ë,-a f. sh. -a(t) 1. diçka që peshon rëndë; fig. peshë; barrë, ngarkesë: i vuri një rëndësirë; e lehtësoi nga rëndësira. 2. nj. ndjenja që kemi nga një ushqim i rëndë në stomak: kam (ndiej) një rëndësirë. 3. fiz. rëndesë.

brendësi:

brendësí,-a f. 1. pjesa e brendshme e diçkaje, e brendshmja, brendësirë: në brendësi të tokës; / thelbi i një çështjeje: e njeh në brendësi. 2. brendi.