Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës brendës
brendës:

bréndës,-i m. sh. -(it) 1. pjesa e brendshme e diçkaje, zemër. 2. mbushje me mish të grirë, me djathë etj. midis petëve të byrekut ose me arra të shtypura, me krem etj. midis një ëmbëlsire. 3. njeri i brendshëm.

Të ngjashme:
brendëse:

bréndëse(-t) f. sh. përbrendëset.

brendësi:

brendësí,-a f. 1. pjesa e brendshme e diçkaje, e brendshmja, brendësirë: në brendësi të tokës; / thelbi i një çështjeje: e njeh në brendësi. 2. brendi.

rendës:

réndës,-i m. sh. -(it) sport. vrapues.

brengos:

brengós kal., -a, -ur i shkaktoj brengë dikujt: më brengosi shumë.

orendis:

orendís kal., -a, -ur pajis me orenditë e nevojshme; rregulloj. / pës. orendíset v. III.