Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës brelise
brelise:

brelís/e,-ja f. sh. -e(t) zool. qukapik.

Sinonime / Të përafërta:
qukapik
Të ngjashme:
bregase:

brégas,-e, -ja f. sh. -e(t).

brerimë:

brerím/ë,-aI f. sh. -a(t) 1. shi i madh e i rrëmbyer; / të ftohtë i hidhur me shi e me erë. 2. zhurma e shiut mbi çati a zhurmë tjetër si ajo.

brerimë:

brerím/ë,-aII f. sh. -a(t) shkarëzimë.

premisë:

premís/ë,-a f. sh. -a(t) libr. 1. logj. secili nga dy gjykimet e para të një silogjizmi, nga del një gjykim i ri si përfundim; diçka e thënë më parë, në të cilën mbështetet një përfundim: premisë e vërtetë (e gabuar). 2. parakusht: premisë politike (ekonomike, historike).

bresë:

brés/ë,-a f. sh. -a(t) bot. radhiqe.