Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës brejtar
brejtar:

brejtár,-e mb., edhe si em. m., brejtës.

Sinonime / Të përafërta:
brejtës
Të ngjashme:
brejtur:

bréjtur (i, e) mb. që është brejtur: me rroba të brejtura.

bejtar:

bejtár,-i m. sh. -ë(t) ai që bën bejte, bejtexhi.

brejtës:

bréjtës,-e mb. 1. që bren, gërryes: lëndë brejtëse. 2. zool. që ushqehet duke brejtur bimë: kafshë brejtëse.

brezatar:

brezatár,-e mb., edhe si em., i një brezi me të tjerë, moshatar: jemi brazatarë.

drejtas:

dréjtas ndajf. 1. në drejtim të dikujt a të diçkaje, drejt: aty drejtas. 2. fig. në marrëdhënie të mira me dikë, me mirëkuptim e me dashuri: e shpien (shkojnë) drejtas.