Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bregujor
bregujor:

bregujór,-e mb. libr. që ndodhet në breg të detit a të liqenit: brezi bregujor.

Të ngjashme:
tremujor:

tremujór,-e mb. që përfshin një kohë prej tre muajsh: kurs tremujor.

tremujor:

tremujór,-i m. sh. -ë(t) kohë prej tre muajsh; një e katërta e vitit: tremujori i parë.

bregor:

bregór,-e mb. që është brigje-brigje: vend bregor.