Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bregishte
bregishtë:

bregísht/ë,-a f. sh. -a(t) vend brigje-brigje; tokë e thatë dhe e fortë; brinjë.

Sinonime / Të përafërta:
brinjë
Të ngjashme:
greqishte:

greqísht/e,-ja f. gjuha e grekëve: greqishtja e vjetër (e re).

bredhishtë:

bredhísht/ë,-a f. sh. -a(t) pyll bredhash.

brymishtë:

brymísht/ë,-a f. sh. -a(t) shtresë bryme; shtresë e hollë bore.

bungishtë:

bungísht/ë,-a f. sh. -a(t) pyll bungjesh.

rrepishtë:

rrepísht/ë,-a f. sh. -a(t) [rrepísht/e,-ja] f. sh. -e(t)] tokë e mbjellë me rrepa.