Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bregishtë
bregishtë:

bregísht/ë,-a f. sh. -a(t) vend brigje-brigje; tokë e thatë dhe e fortë; brinjë.

Sinonime / Të përafërta:
brinjë
Të ngjashme:
bredhishtë:

bredhísht/ë,-a f. sh. -a(t) pyll bredhash.

brymishtë:

brymísht/ë,-a f. sh. -a(t) shtresë bryme; shtresë e hollë bore.

bungishtë:

bungísht/ë,-a f. sh. -a(t) pyll bungjesh.

rrepishtë:

rrepísht/ë,-a f. sh. -a(t) [rrepísht/e,-ja] f. sh. -e(t)] tokë e mbjellë me rrepa.

trefishtë:

trefíshtë (i, e) mb. 1. që përbëhet nga tri pjesë, nga tri elemente etj.: tel i trefishtë; / që është tri herë më i madh se diçka tjetër që merret si bazë. 2. që ka lidhje me tri sende, me tri dukuri etj.: varësi e trefishtë; marrëdhënie e trefishtë.