Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bregdetas
bregdetas:

bregdétas,-i m. sh. -(it) banor i bregdetit, bregas.

bregdetas:

bregdétas,-e mb. bregdetar.

Sinonime / Të përafërta:
bregas
bregdetar
Të ngjashme:
bregdetar:

bregdetár,-e mb.që gjendet në breg të detit; i bregdetit: kufi bregdetar; krahinë (zonë) bregdetare; qytet bregdetar; artileri bregdetare.

bregdetar:

bregdetár,-i m. sh. -ë(t) bregdetas.

bregdetase:

bregdétas,-e, -ja f. sh. -e(t).

bregdet:

bregdét,-i m. sh. -e(t) breg deti; krahinë pranë tij: bregdeti shqiptar (i Adriatikut, i Jonit).