Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bregce
bregcë:

brégc/ë,-a f. sh. -a(t) zool. zog sa mëllenja, me pendë të gjelbra, që rron brigjeve të lumenjve; gargull, babil.

Sinonime / Të përafërta:
gargull
babil
Të ngjashme:
brejcë:

bréjc/ë,-a f. sh. -a(t) 1. teh brisku për të kruar a për të gërryer diçka. 2. mjek. sëmundje si sifilizi etj., që të bren mishin.

bregale:

bregál/e,-ja f. sh. -e(t) bregore.

bregas:

brégas,-i m. sh. -(it) bregdetas.

bregdet:

bregdét,-i m. sh. -e(t) breg deti; krahinë pranë tij: bregdeti shqiptar (i Adriatikut, i Jonit).

bregël:

brég/ël,-la f. sh. -la(t) bregore e vogël.