Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bregas
bregas:

brégas,-i m. sh. -(it) bregdetas.

Të ngjashme:
bregase:

brégas,-e, -ja f. sh. -e(t).

bletas:

blétas ndajf. mënyrë ltë luajturi me disa veta, që përpiqen t’i rrëzojnë njërit kësulën nga koka.

bregajë:

bregáj/ë,-a f. sh. -a(t) breginjë.

bregale:

bregál/e,-ja f. sh. -e(t) bregore.

bregcë:

brégc/ë,-a f. sh. -a(t) zool. zog sa mëllenja, me pendë të gjelbra, që rron brigjeve të lumenjve; gargull, babil.