Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bregajë
bregajë:

bregáj/ë,-a f. sh. -a(t) breginjë.

Të ngjashme:
bregale:

bregál/e,-ja f. sh. -e(t) bregore.

bregase:

brégas,-e, -ja f. sh. -e(t).

bregas:

brégas,-i m. sh. -(it) bregdetas.

breginjë:

bregínj/ë,-a f. sh. -a(t) vend me bregore.

brigadë:

brigád/ë,-a f. sh. -a(t) usht. njësi e përbërë nga disa regjimente; / njësi e organizuar të rinjsh, vullnetarësh etj.