Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bregzoj
Të ngjashme:
bregëzoj:

bregëz/ój kal., -óva, -úar det. e afroj dhe e lidh te bregu (një anije a një barkë).

brezoj:

brez/ój kal., -óva, -úar i vë breza murit; / e rrethoj diçka me brez gardhi.

bronzoj:

bronz/ój kal., -óva, -úar 1. vesh me bronz. 2. i jap ngjyrën e bronzit.

tregtoj:

tregt/ój kal. dhe jokal., -óva, -úar blej e shes mallra të ndryshme; bëj tregti: tregton sende ushqimore. / pës. tregtóhet v. III.

brezor:

brezór,-e mb. që ka breza a shtresa: xeheror brezor (min.).

brizoj:

briz/ój kal., -óva, -úar qëroj; pastroj. / pës. brizóhet v. III.