Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bredhte
bredhtë:

brédhtë (i, e) mb. që është prej bredhi: dërrasë e bredhtë.

Të ngjashme:
bredhje:

brédhj/e,-a f. sh. -e(t) veprimi sipas foljes: bredhje të gjata.

breshtë:

bréshtë (i, e) mb. 1. i ngrirë. 2. fig. i vrazhdë; i egër. 3. fig. i pagdhendur.

bredhë:

brédh/ë,-a f. sh. -a(t) kërcimi i diçkaje që përplaset me forcë diku: bredha e plumbit (e gurit).

bredhës:

brédhës,-e mb., edhe si em., që bredh; endacak.

brydhet:

brýdhet vetv. v. III e brydh. / pës. brýdhet v. III.