Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bredhishtë
bredhishtë:

bredhísht/ë,-a f. sh. -a(t) pyll bredhash.

Të ngjashme:
dredhisht:

dredhísht ndajf. dinakërisht.

rrodhishtë:

rrodhísht/ë,-a f. sh. -a(t) [rrodhísht/e,-ja f. sh. -e(t)] vend me rrodhe.

rrudhishtë:

rrudhísht/ë,-a f. sh. -a(t) vend i thyer me shumë gropa e rripa.

bregishtë:

bregísht/ë,-a f. sh. -a(t) vend brigje-brigje; tokë e thatë dhe e fortë; brinjë.

ledhishtë:

ledhísht/ë,-aI f. sh. -a(t) 1. vend a tokë me ledhe e me brezare. 2. kryes. sh. mure të trasha mbrojtëse rreth e qark një kështjelle, një qyteze etj., ledhnajë: ledhishtat e Apolonisë (e Butrintit).