Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bredherij
bredhërij:

bredhërí/j jokal., -ta, -tur 1. bredh shumë: bredhërinte rrugëve. 2. v. III kërcen pas një goditjeje diku: bredhëriti plumbi.

Të ngjashme:
breshëroj:

breshër/ój kal., -óva, -úar qëlloj me breshëri.

bredhëritje:

bredhërítj/e,-a f. sh. -e(t) veprimi sipas foljes: bredhëritja e gurit.

breshërim:

breshërím,-i m. sh. -e(t) veprimi sipas foljeve.

breshëri:

breshërí,-a f. sh. -(të) 1. të shtëna të menjëhershme me armë. 2. edhe si ndajf., fig. shumicë, breshër: breshëri duartrokitjesh; breshëri fjalësh (të sharash).