Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bredhacak
bredhacak:

bredhacák,-e mb., edhe si em., keq. që bredh shumë lart e poshtë, endacak.

Sinonime / Të përafërta:
endacak
Të ngjashme:
bredharak:

bredharák,-e mb., edhe si em., që shëtit nëpër vende të ndryshme; endacak: jetë bredharake.

dredhacak:

dredhacák,-e mb., edhe si em., dredharak.

bresharak:

bresharák,-u m. sh. -ë(t) 1. breshnizë.

dredharak:

dredharák,-e mb. 1. me shumë dredha a kthesa, gjarpërues: përrua dredharak. 2. edhe si em., fig. keq. që i bën dredha fjalës; që i bën bisht punës a përgjegjësisë; që thuhet a që bëhet me dredhi; dinak: përgjigje dredharake; sjellje prej dredharaku.

kredharak:

kredharák,-u m. sh. -ë(t) zool. shpend uji me shpinë të murrme dhe me bark të bardhë, që ushqehet me peshq; zhytarak.