Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës brazime
brazimë:

brazím/ë,-a f. sh. -a(t) brymë; / borë e hollë dhe e ngrirë.

Të ngjashme:
barazim:

barazím,-i m. sh. -e(t) 1. veprimi sipas foljeve. 2. sport. përfundim i barabartë i një ndeshjeje a i një loje: goli i barazimit; përfundoi me barazim. 3. mat. formulë që ka dy anë me madhësi e me vlerë të barabartë: barazim algjebrik; shenja e barazimit.

brazdim:

brazdím,-i m. veprimi sipas foljes.

branim:

braním,-i m. sh. -e(t) lesim.

brezim:

brezím,-i m. veprimi sipas foljes.

brizim:

brizím,-i m. qërim; pastrim.