Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës brazilian
brazilian:

brazilián,-i m. sh. -ë(t) banor vendës i Brazilit ose me prejardhje nga Brazili.

brazilian:

brazilián,-e mb. që lidhet me brazilianët a me Brazilin, i brazilianëve a i Brazilit: kafe braziliane; futbolli brazilian.

Të ngjashme:
braziliane:

brazilián,-e, -ja f. sh. -e(t).