Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës brazdoj
brazdoj:

brazd/ój kal., -óva, -úar hap hulli, hulloj; lëvroj arën. / pës. brazdóhet v. III.

Sinonime / Të përafërta:
hulloj
Të ngjashme:
barazoj:

baraz/ój kal. dhe jokal., -óva, -úar e bëj të barabartë me një tjetër; e vlerësoj njësoj: barazuan në minutën e fundit (të ndeshjes); barazoj buxhetin (fin.).

grazhdoj:

grazhd/ój kal., -óva, -úar u shtie ushqim kafshëve në grazhd: grazhdoj kalin (lopën).

vrazhdoj:

vrazhd/ój kal., -óva -úar 1. vrazhdësoj. 2. ia neverit diçka dikujt; ia bëj të padurueshme.

brazdim:

brazdím,-i m. veprimi sipas foljes.

bracoj:

brac/ój kal., -óva, -úar bised. vjedh xhepave a sende të vogla.