Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bravos
bravos:

bravós kal., -a, -ur mbyll me bravë.

Të ngjashme:
bravo:

brávo pasth. libr. të lumtë!

barkos:

barkós kal., -a, -ur bised. 1. v. III të fryn barkun, të bie rëndë: më barkosi uji; / edhe v. I, e mbush sa fryhet: e barkosa trastën me lesh. 2. përvjel dhentë a dhitë në pjesën e barkut.

barros:

barrós kal., -a, -ur bised. i vë një barrë; e rëndoj shumë.

bracoj:

brac/ój kal., -óva, -úar bised. vjedh xhepave a sende të vogla.

branoj:

bran/ój kal., -óva, -úar lesoj. / pës. branóhet v. III.