Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bravo
bravo:

brávo pasth. libr. të lumtë!

Të ngjashme:
bravë:

bráv/ë,-a f. sh. -a(t) vegël e hekurt, që mbërthehet në dyer, në sirtarë etj. për t’i mbyllur me çelës.

bravos:

bravós kal., -a, -ur mbyll me bravë.

braci:

brací,-a f. sh. -(të) bised. vjedhje xhepash a sendesh të vogla.

bracoj:

brac/ój kal., -óva, -úar bised. vjedh xhepave a sende të vogla.

branë:

brán/ë,-a f. sh. -a(t) lesë are; / gomarez për endje.