Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës brave
bravë:

bráv/ë,-a f. sh. -a(t) vegël e hekurt, që mbërthehet në dyer, në sirtarë etj. për t’i mbyllur me çelës.

Të ngjashme:
bravo:

brávo pasth. libr. të lumtë!

branë:

brán/ë,-a f. sh. -a(t) lesë are; / gomarez për endje.

branë:

bránë ndajf. bised. zvarrë, rrëshqanë.

brevë:

brév/ë,-a f. sh. -a(t) zool. gjarpër i gjatë johelmues, që e mbyt gjahun duke e shtrënguar.

ravë:

ráv/ë,-a f. sh. -a(t) 1. monopat, dhiare; rrugë e ngushtë e çelur nëpër borë. 2. gjurmë, vazhdë: ravë gjaku. 3. fig. drejtim, vijë, hulli: ravë e njohur; ndjek një ravë.