Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës brashnjar
brashnjar:

brashnjár,-i m. sh. -ë(t) bised. 1. mballomatar. 2. fig. njeri i varfër, i këputur. 3. keq. ryshfetar, plaçkatar.

Sinonime / Të përafërta:
mballomatar
plaçkatar
Të ngjashme:
brashnjare:

brashnjár,-e, -ja f. sh. -e(t).

breshnuar:

breshnúar (i, e) mb. i ngrirë.

brashnjë:

bráshnj/ë,-a f. sh. -a(t) bised. 1. këpucë e vjetër ose e grisur. 2. bëzhdilë, lëmishte. 3. keq. ryshfet; plaçkë e vogël që merret pa të drejtë.