Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës branar
branar:

branár,-e mb., edhe si em., që i lë punët zvarrë, zvarritës.

Sinonime / Të përafërta:
zvarritës
Të ngjashme:
bravar:

bravár,-iI m. sh. -ë(t) bariu i bravareve.

bravar:

bravár,-iII m. sh. -ë(t) ai që bën brava.

brinar:

brinár,-i m. sh. -ë(t) keq. burrë, të cilit e shoqja i vë brirë.

branuar:

branúar (i, e) mb. i lesuar.

bankar:

bankár,-e mb. fin. që lidhet me bankën, i bankës: kapitali bankar; veprime bankare.