Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bramce
bramcë:

brámc/ë,-a f. (bramc,-i m.) sh. -a(t) zgjyra e metaleve: bramcë gize.

Të ngjashme:
bramsh:

bramsh,-i m. sh. -a(t) 1. tokth, kokël: bramsha sheqeri; / pjepër i vogël; fik i papjekur. 2. fig. fëmijë i vogël, camërdhok.

brumje:

brúmje mb. i butë a i squllët: dardhë brumje.

gramje:

grámje mb. që bën kokrra të gjata (për dardhë).

bamje:

bámj/e,-a f. sh. -e(t) bot. perime, që bën bishtaja shumëfaqëshe; bishtaja e saj: mish me bamje.

braci:

brací,-a f. sh. -(të) bised. vjedhje xhepash a sendesh të vogla.