Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bramcë
bramcë:

brámc/ë,-a f. (bramc,-i m.) sh. -a(t) zgjyra e metaleve: bramcë gize.

Të ngjashme:
bramsh:

bramsh,-i m. sh. -a(t) 1. tokth, kokël: bramsha sheqeri; / pjepër i vogël; fik i papjekur. 2. fig. fëmijë i vogël, camërdhok.

brumçë:

brúmç/ë,-a f. sh. -a(t) topth brumi: supë me brumça.

braci:

brací,-a f. sh. -(të) bised. vjedhje xhepash a sendesh të vogla.

brac:

brac,-i m. sh. -ë(t) bised. vjedhës xhepash a sendesh të vogla.

bram:

bram,-i m. fundërri që mbetet nga tretja e dyllit etj., bramcë, bukërrime; lyra e leshit të bagëtisë, zdralë: bram gjalpi; bram farke.